Historisk sus over

eldrehjemmet Villa Mokollen

Villa Mokollen ble bygget for skipsreder Jørgen Jahre i midten av forrige århundre. Her sitter historien fra Sandefjords storhetstid i veggene på det gamle ærverdige herskapshuset med eget parkanlegg og utsikt over byen.

Med en betydelig oppgradering og investering, er det gamle ærverdige kombinert med det nye funksjonelle i det som er Norges eneste eldrehjem i sitt slag. 

Ærverdige Villa Mokollens historie strekker seg tilbake til byens glansdager og storhetstid med skipsfart og hvalfangst i midten av det forrige århundret. På 1920-tallet var Sandefjord landets rikeste kommune, og gigantindustrien med hvalfangst holdt på frem til 1960.

 

Villa Mokollen og det omkringliggende parkanlegget ble laget for skipsreder Jørgen Jahre etter tegninger av arkitekt Espen Poulson. Den herskapelige bygningen sto endelig ferdig i 1956 og her var det ikke spart på noe. Med teakdører, dype tregulv, arkitekttegnede smijernslamper og en gigantisk trapp som ble fraktet med båt i tre deler fra Tyskland, er det kvalitet i alle detaljer. Denne villaen ble bygget for datidens overklasse. Huset ble mye brukt til internasjonal representasjon, og hadde både stuepiker og oldfrue. Oldfrua har skrevet bok om hvordan det var å være i tjeneste på Villa Mokollen, og på loftet ligger de originale blyanttegningene fra 1956. Her er det mye historie i veggene! 

 

Thomas H. Eriksen overtok eiendommen i 2016. Med sin erfaring som hjelpepleierassistent på Kamfjordhjemmet Bo- og behandlingssenter, opparbeidet han seg en grundig forståelse for hva som er viktig for hvordan beboerne får en best mulig hverdag og et mest mulig meningsfylt liv. Disse erfaringene ønsker han nå å ta med seg inn i Villa Mokollen, og skape Norges vakreste eldrehjem med et unikt og eksklusivt tilbud til eldre og familie.

 

Det er et historisk sus over Villa Mokollen. De nye aldersboligene bygges som et tilbygg til den gamle villaen, og syr på den måten sammen det gamle ærverdige og det nye funksjonelle. Her bor man i vakre omgivelser i splitter nye selveierleiligheter tilknyttet fellesarealer i den herskapelige Villa Mokollen.